hangulat

Írás. Tőlem. nektek. Amit látok, gondolok, történik.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Katha: Kedves Dráva! Ne aggódj, Rubber Johnny csak egy film, egy kitaláció. Ha összehasonlítod Johhny és ... (2008.08.04. 20:21) Gondolatébresztők

Linkblog

"Nemhiszedel" rendőrös történet

2011.12.14. 19:16 dráva

Ezt a sztorit muszáj megosztanom. Ha volt már gondotok hosszabb úton a kocsival, vagy rendőrrel, akkor SEM lesz ismerős.

Szóval az úgy volt, hogy még a boldog békeidőkben, amikor mindenkinek volt munkája, de senki nem dolgozott (vagy kicsit később, a módszerváltás után) a nagybátyámék mentek Ausztriába. Nem menekültek, épp csak mentek. Volt alattuk egy darab hableányos szökőkút zsiguli, babakék, mögöttük egy utánfutó, a sofőrön (nagybátyámon) kívül pedig mindenkiben némi sör, meg kevert. Az utánfutóban nem tudom mi volt, de a sztori lényegéhez ez nem tesz hozzá semmit, ha meg nem is találgatok, akkor a szóban forgó delikvensek bűnlajstromához sem.

Elég az hozzá, hogy haladtak a határ felé. Aki járt már az ország nyugati felében az tudja, hogy ott olyan sűrűn vannak a falvak, mint a Nyugati-aluljáróban a kurvanénik és mindegyiken keresztül kell hajtani. Hogy miért nem mentek autópályán? Mert zsiguli, egyemaszíved, azért.

Sötét este volt (te, ez már nekem is egyre gyanúsabb…) és egyszerre csak arra lesznek figyelmesek, hogy a bütykös taxi (gy.k. rendőrségi személygépjármű) jó ideje, falvak óta követi őket. De a rend éber, és felettébb fondorlatos őrei ravasz taktikát alkalmaztak: autóztak a nagybátyámék mögött, majd félrehúzódva lemaradtak pár száz métert. Lélegzetvételnyi szünet, felzárkózás, ismét lemaradás. A jó rokon figyelte ezt a visszapillantóból, be is dobta a kérdést a köztudatba, hogy “Papírjai mindenkinek rendben vannak, srácok?” De mivel senkin semmi fogás nem akadt, a normális duplájánál nem ment feljebb a pulzusa.

No, a Veszprém megyei Dzsémszbondok egy idő után eltelve magukkal felbasszák a kéket, éktelen előzés, lehúzódás, meleg húgy, remegés. Innentől átváltunk idézetbe:

- Jau estét uraim!

- Tiszteletem biztos úr, miben segíthetünk?

- Maguk hova mennek ilyenkor?

- Hát, Ausztriába kell mennünk, aztán gondoltuk inkább éjszaka utazunk, amikor nincs forgalom, mert utánfutó ugye, meg a zsiga se fiatal, tudja…

- Aha. Gépjárművel minden rendbe?

- Persze, nincs vele gond.

- Aha. Bal háccsó kereket nem érzi furának?

- Nem, nem érzem, hogy lapos lenne.

- Az nem is, de a csavarjai itt vannak ni!

Kinyitotta a tenyerét, megmutatván a helyre kis kerékcsavar-kupacot. 

Kiderült, hogy ezek a drága jó zsandárok több falun át követték a kocsit, figyelték-lesték, mikor esik ki egy-egy csavar a bal hátsóból, felszedték, majd amikor már eleget szórakoztak, úgy döntöttek, megelőzik a nagybátyámékat, meg a személyi sérülést.

Hát így szolgáltak és védtek az előző század rendőrei!

 

Ez itt pl. egy bütykös taxi:

Szólj hozzá!

Címkék: élet történet rendőr idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://hangulat.blog.hu/api/trackback/id/tr753463778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása